Και η Διώρυγα του Παναμά στην μάχη για την απανθρακοποίηση
Η Διώρυγα του Παναμά και πάνω από 150 ηγέτες και οργανισμοί της βιομηχανίας ζητούν αποφασιστική κυβερνητική δράση για την απομάκρυνση των εκπομπών άνθρακα από τη διεθνή ναυτιλία έως το 2050.
Μεταξύ αυτών που έχουν ήδη υπογράψει στο Call to Action for Shipping Decarbonization περιλαμβάνουν τους A.P. Moller – Maersk, BW LPG, Hapag -Lloyd, Mitsui O.S.K. Lines, MSC Mediterranean Shipping Company και το λιμάνι του Ρότερνταμ.
Οι υπογράφοντες το Call to Action for Shipping Decarbonization περιλαμβάνουν πολλούς από τους μεγαλύτερους παράγοντες στον κόσμο στο παγκόσμιο εμπόριο: AP Moller – Maersk, BHP, BP, BW LPG, Cargill Ocean Transportation, Carnival Corporation, Citi, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, Euronav, GasLog, Hapag-Lloyd, Lloyd’s Register, Mitsui OSK Lines, MSC Mediterranean Shipping Company, Olympic Shipping and Management, Port of Rotterdam, Rio Tinto, Shell, Trafigura, Ultranav, Volvo, και Yara. Κάθε υπογράφων έχει αναλάβει δεσμεύσεις για το κλίμα και λαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες.
Οι στόχοι της Διώρυγας του Παναμά να γίνει ουδέτερος άνθρακα έως το 2030 ανακοινώθηκαν επίσημα τον Απρίλιο του 2021. Η πλωτή οδός ενίσχυσε αυτές τις προσπάθειες με μια καινοτόμο ιδέα το 2016 για την προώθηση των πράσινων μεταφορών, σύμφωνα με το πρόγραμμα Green Connection Environmental Recognition Program και με τη δημιουργία ενός Υπολογιστή Εκπομπών το 2017, ένα εργαλείο που όχι μόνο επιτρέπει στις ναυτιλιακές γραμμές να μετρούν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) ανά διαδρομή, αλλά ενισχύει επίσης την ανάλυση του καναλιού για τις εκπομπές που παράγονται από τις καθημερινές του δραστηριότητες.
Η Διώρυγα προχώρησε από τότε στην εισαγωγή διαφόρων προγραμμάτων για την ενίσχυση της αξίας της και αποτελεί μια πράσινη διαδρομή για το θαλάσσιο εμπόριο, από την παροχή κινήτρων για βιώσιμες ναυτιλιακές γραμμές έως τη συνεργασία με κοινότητες στο λεκανοπέδιο της Διώρυγας του Παναμά για να εξασφαλίσει τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων της περιοχής. Η Διώρυγα του Παναμά έχει επίσης γίνει ενεργός συμμετέχων σε συζητήσεις και φόρουμ της βιομηχανίας με επικεφαλής τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) για την εισαγωγή μιας πιο βιώσιμης εποχής για την παγκόσμια ναυτιλία.